Ispanaklı Mantarlı Pizza

Ispanaklı Mantarlı Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı un
İç harç için;
- Yarım kilo ıspanak
- 10 adet mantar
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 su bardağı lor
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hamurun üzerine sürmek için;
- 1 yemek kaşığı salça suyla açılmış
- Kaşar peyniri rendelenmiş
Ispanaklı Mantarlı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabımıza su maya şeker yağı katıp çırpalım. Unu ve tuzu ekleyip yoğuralım. Hamuru 40 dk mayalandıralım.
- İç harç için; ıspanakları yıkayıp doğrayalım. Mantarları doğrayalım. Kapya biberi doğrayalım. Ispanak, mantar, biber, lor, mısırı, yağı, tuz ve kırmızı biberi katıp karıştıralım.
- Hamur mayalanınca iki modüle bölelim. Yapacağımız tepsi büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Çatalla delikler açalım. Salçayı üzerine sürelim. İç harcıda üzerine dökelim.
- 200 derecede 30 dk pişirelim. Pişmesine 5 dk kala kaşarıda üzerine dökelim.
Ispanaklı Mantarlı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






