Ispanaklı Lor Peynirli Çıtır Börek

Ispanaklı Lor Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 su bardağı kadar lor peyniri (isteğe nazaran farklı bir peynir kullanılabilir)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Sosu için;

  • 1 büyük çay bardağı su
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Susam yada çörek otu

Ispanaklı Lor Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp piyazlık doğradığımız soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Üstüne ıspanağı ekleyip tuz ve kırmızı pul biberi ekliyoruz.
  3. Ispanak hafif ölene kadar kavuracağız.
  4. Sonrasında bütün formda yufkayı tezgaha açıp sosu her yere gelecek halde sürüyoruz ve yarım ay, halini verip uzun ve düz olan kısma iç harcımızı koyup hal veriyoruz.
  5. Tüm yufkalara birebir süreci uygulayıp üzerlerine kalan sostan sürerek 180 derece ayarlanmış fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Ben yumurta kokusu sevmediğim için üstüne yumurta sürmüyorum ,dilerseniz kalan sosa bir yumurta sarısı ekleyerek sürebilirsiniz .

Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Ispanaklı Lor Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Hindi But Sote
Meyveli Puding Tarifi
Fındıklı Baklava (El Açması)
Ağlayan Pasta
Mis Kokulu Pamuk Kek
Bardak Mısır
Hdabla | © 2024 |