Ispanaklı Lor Peynirli Çıtır Börek

Ispanaklı Lor Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
İç harcı için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 su bardağı kadar lor peyniri (isteğe nazaran farklı bir peynir kullanılabilir)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Sosu için;
- 1 büyük çay bardağı su
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- Susam yada çörek otu
Ispanaklı Lor Peynirli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp piyazlık doğradığımız soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Üstüne ıspanağı ekleyip tuz ve kırmızı pul biberi ekliyoruz.
- Ispanak hafif ölene kadar kavuracağız.
- Sonrasında bütün formda yufkayı tezgaha açıp sosu her yere gelecek halde sürüyoruz ve yarım ay, halini verip uzun ve düz olan kısma iç harcımızı koyup hal veriyoruz.
- Tüm yufkalara birebir süreci uygulayıp üzerlerine kalan sostan sürerek 180 derece ayarlanmış fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ben yumurta kokusu sevmediğim için üstüne yumurta sürmüyorum ,dilerseniz kalan sosa bir yumurta sarısı ekleyerek sürebilirsiniz .
Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.
Ispanaklı Lor Peynirli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

