Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı)

Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı dışına ayrılacak)
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı yahut sade yağ
  • 3-4 su bardağı kadar un (hamuru hafif ele yapışacak)

İçine;

  • 1 su bardağı labne peyniri

Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce ıspanakları hazırlıyoruz. Saplarını koparıp yapraklarını yeterlice yıkıyoruz. Derin bir kaba alıp üzerine 2 su bardağı kaynar su döküp üzerini kapatıyoruz. 10 dakika kadar bekletiyoruz. Müddet sonunda ıspanakların suyunu sıkarak sürüyoruz.
  2. Sıvı gereçleri yoğurma kabına koyup, karıştırıyoruz. 1 su bardağı un ve mayayı ekleyerek yormaya başlıyoruz. 2. su bardağı undan sonra tuzunu da ekleyerek devam ediyoruz.
  3. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olunca un eklemeyi bırakıyoruz ve biraz daha yoğuruyoruz. Hazır olan hamuru hava almayacak biçimde örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Fırını 175 derecede ısıtıyoruz. Mayalanan hamurdan bezeler yapıp yuvarlak biçimde açıyoruz. Gerekirse un serpebilirsiniz. Ortasına peynirden koyup kapatıyoruz. Kenarlarını kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  5. Tüm hamur bitince üzerini kapatıp, 10 dakika tepsi mayasına bırakıyoruz. Üzerine çok az yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
  6. 175 derecede 35 dakika pişiriyoruz. Üzeri ve altı hafif kızarınca fırından çıkarıp üzerine pak bir bez örüyoruz. Ilıyınca yiyoruz şahane oluyor.

Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Fit Lavaş! Kastan Kazanıyoruz Yağdan Kaybediyoruz Kahvaltısı!
Yufka Mantısı
Anne Usulü Kıymalı Taze Biber Dolması
Az Ölçülü Profiterol
Maş Fasülyesi Salatası
Şeftalili Chia Yoğurt Parfe (Pcos Dostu – Serin Ve Pratik)
Hdabla | © 2025 |