Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkadan)

Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Böreğin içi için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 kg ıspanak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için ;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya sıvı yağı alarak üzerine doğradığımız küp küp soğanımızı ek edelim.
  2. Soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Kavrulan soğanımızın üzerine salça,tuz, karabiber ve pulbiberi de ekleyerek bir kaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
  4. Ispanaklarımızı sirkeli suda bekletelim 10 dakika sonra olağan bir formda doğrayalım.
  5. 📌uygun bir tencereye suyumuzu koyup kaynatalım ocağımızın altını kapatalım akabinde kaynayan suya doğradığımız ıspanakları koyalım 5-10 dakika bekletelim böylelikle ıspanaklarımız fazla haşlanmasını engelemiş oluruz📌
  6. Sıcak sudaki ıspanakları süzgeç yardımı ile süzelim üzerine soğuk suda gezdirelim daha sonra elimizle güzelce suyunu sıkıp uygun bir karıştırma kabına alalım ve üzerine kavrulduğumuz soğanları ekleyelim ve karıştıralım.
  7. Tezgahımızın üzerine, 3 adet yufka üst üste gelecek biçimde yerleştirelim ve ortadan ikiye keselim. “d” biçiminde 6 adet yufka elde edelim.
  8. D formundaki yufkalarımızdan bir adedini alalım, bir kaç kaşık sıvı yağ dökelim ve fırça yardımı ile her yerine gelecek formda yayalım.
  9. Soğuyan iç harcımızdan bir kesim alalım, yufkanın üzerine gelişi hoş serpiştirelim.
  10. İsterseniz ıspanaklı iç harcı farklı iç harçları da hazırlayabilirsiniz.
  11. İç harcımızı yaydıktan sonra uçtan ileri gerçek kenarda boşluk kısımları içe yanlışsız katlayalım, daha sonra rulo halinde sararak kendi etrafında dolayalım daha sonra fırın tepsisinin ortasına, biçim verdiğimiz böreğimizi alalım.
  12. Diğer yufkaları da birebir biçimde rulo yapalım ve tepside olan böreğin etrafına boşluk bırakmadan dolayalım.
  13. Tepsimiz dolana kadar bu sürece devam edelim. 1 yumurta sarısı çırpalım ve fırça yardımı ile böreğimizin üzerine sürelim.
  14. Son olarak böreğimizin üzerine çokça susam çörek otu serpelim ve istediğimiz boyutta keselim. Ben piştikten sonra kestim.
  15. Daha sonra böreğimizi evvelden ısıttığımız 190°c fırında altı üstü güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim
  16. 📌Fırından çıkan böreğimize yumuşak isterseniz üzerine hafif ıslak bir ötü örtelim 5 dakika bekletelim 📌çıtır börek isterseniz bu süreci yapmanıza gerek yok pişen ıspanaklı kol böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Gronala
Tatlı Toz Biberli Mahlepli Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli)
Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
Kabak Tarator
Fırında Karışık Sebze (Sağlık Deposu)
Hdabla | © 2025 |