Ispanaklı Kek

Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram ıspanak
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 150 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı süt (ben bitkisel süt kullandım)
  • 20 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin)
  • Baharatlar (isteğe bağlı) dikkat: tuz ve karabiber 1 yaşından büyük bebekler için!

Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı, zeytinyağını, sütü, rendelenmiş bir adet soğanı, tuzu ve karabiberi bir karıştırma kabına aldım ve güzelce çırptım.
  2. Karışıma unu ekledim, homojen bir kıvam alana kadar karıştırdım.
  3. Son olarak, küçük küpler halinde doğradığım beyaz peyniri ve ince ince kıydığım ıspanağı ekledim. Tüm gereçleri tekrar karıştırarak harcı hazırladım.
  4. Önceden ısıtılmış alt-üst ayar 200 derece fırında, 40–45 dakika pişirdim. (kontrollü pişirin!).

Ispanaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Çorbası
Tavuklu Pilavı Birde Böyle Deneyin 🤌
Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Ton Balıklı Salata
Kandil Simidi
Erişteli Avunya Mantısı
Hdabla | © 2025 |