Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 bağ ıspanak
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon(yarım çay kaşığından az)
Sosu için:
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayıp kurutun.
- Geniş bir karıştırma kabına iri doğradığınız ıspanakları alın.
- Üzerine tuz serpip elinizle uygunca ovup suyunu çıkartın.
- Çıkan suyu elimizle sıkıp süzün.
- Üzerine rendelenmiş soğan tuz ve baharatları ek edip edip karıştırın.
- Sosu için bütün malzemeyi karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha alıp 4 eşit kesime bölün.
- Hazırladığınız sıvı harcı fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.
- Geniş tarafına ıspanaklı harçtan koyup rulo yapın ve içe hakikat sarıp gül hali verin.
- Bütün yufkalara birebir süreci uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Kalan sostan fırçayla böreklerin üzerine az sürün.
- Daha sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Not:ıspanak bağınız azsa 3 bağda kullanılabilir.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



