Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için :

  • 2 kilo ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Karabiber

Sosu için :

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcımızı hazırlıyoruz, soğanları kavurup salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz.
  2. Üzerine baharatları ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra ıspanakları ekliyoruz.
  3. Ispanaklar pişince altını kapatıp ocaktan alıyoruz.
  4. Daha sonra sosu için bir kaba materyalleri alıp güzelce karıştırıyoruz.
  5. Üçgen biçimde kestiğimiz yufkanının içerinizine evvel sosu döküp daha sonra ıspanaklı harcı ekliyoruz. Fotoğraftaki üzere sarıp doluyoruz.
  6. En son kalan harcı böreklerin üzerine sürüp susam ekleyip 200-220 derecede denetimli bir biçimde kızarana kadar pişiriyoruz.

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Tatlısı (Tencerede)
Tavuk Şiş Tarifi (Tavuk Çöp Şiş) (Videolu)
Kruton Kıtır Ekmek
Sebzeli Bulgur Pilavı
Elmalı Milföy
Elmalı Turta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet