Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için :
- 2 kilo ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,
- Pul biber
- Toz biber
- Karabiber
Sosu için :
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcımızı hazırlıyoruz, soğanları kavurup salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz.
- Üzerine baharatları ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra ıspanakları ekliyoruz.
- Ispanaklar pişince altını kapatıp ocaktan alıyoruz.
- Daha sonra sosu için bir kaba materyalleri alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Üçgen biçimde kestiğimiz yufkanının içerinizine evvel sosu döküp daha sonra ıspanaklı harcı ekliyoruz. Fotoğraftaki üzere sarıp doluyoruz.
- En son kalan harcı böreklerin üzerine sürüp susam ekleyip 200-220 derecede denetimli bir biçimde kızarana kadar pişiriyoruz.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








