Ispanaklı Graten

Ispanaklı Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 2 adet küçük soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 450 gram ıspanak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 100 ml krema
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peynir
Ispanaklı Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp bir tencereye alıyoruz.
- Daha sonrasında patateslerimizi doğrayıp soğanlarla birlikte diriliğini kaybedene kadar soteliyoruz.
- Havuçları ben rendelemeyi tercih ettim isterseniz şerit halinde de doğrayabilirsiniz.
- Kapya biber ve rendelenmiş havucu da ekliyoruz.
- Daha sonrasında ıspanağı ekliyoruz.
- Unu ekleyip biraz kavuruyoruz.
- En son sütü, kremayı ve baharatları ekleyip bir iki dakika pişirdikten sonra alıyoruz ocaktan.
- Karışımı borcama döküyoruz ve üzerine kaşar peyniri serpiyoruz.
- Kaşar peyniri kızarana kadar 180 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun 💌.
Ispanaklı Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

