Ispanaklı Gözleme

Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4-5 su bardağı un
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1-2 su bardağı ılık su
İçi için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine ve içine sürmek için;
- Sıvı yağ
Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu ve tuzu yoğurma kabına alın.
- Üzerine ılık suyu yavaş yavaş ek ederek yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak hoş bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Daha sonra tava da yapacaksanız mandalina büyüklüğünde kesimler alın tavanızın büyüklüğüne nazaran daha saç da yapacaksanız benim üzere daha büyük modüller alın.
- Oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak halde açın.
- İçine haşlayıp soğanla kavurduğumuz ıspanağı koymadan evvel açtığımız hamurun malzemeyi koyacağımız kısmına yani yarısına fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim ve iç gerecini koyalım.
- Ben ıspanaklı yaptım siz patatesli kıymalı çökelekli nasıl isterseniz yapabilirsiniz .
- Sonra başka yarı kısmını üstüne kapatıp uç kısımlarını parmak ucumuzla bastırıp kapatalım.
- Malzeme pişirirken dökülmesin sonra tavamıza (sacımıza) koyalım kızarana kadar bekleyelim sonra öbür tarafını çevirelim ,yağlayalım.
- Fırçayla kızaran tarafını öteki tarafta kızarınca tepsiye alıp öteki tarafını da yağlayalım, başka hamurlarımızı da bu formda yapalım 😊.
Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





