Ispanaklı Cannelloni

Ispanaklı Cannelloni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket cannelloni
- Rendelenmiş kaşar
İç harcı için:
- 1 adet soğan
- 500 gram ıspanak
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
- Ricotta peynir ( yada lor peyniri)
Domates yatağı için:
- 1 kavanoz domates rendesi
- 1 adet soğan
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı pulbiber
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- Yarım diş sarımsak
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
Ispanaklı Cannelloni Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel domates yatağı için 1 adet soğanı küp küp doğrayıp kavurun.
- Üzerine domatesi ve baharatları da ekleyip pişirin.
- Domates suyunu hafif çektikten sonra hazırlanan sosu bir borcama güzelce yayın.
- İç harcı için soğanları küp küp doğrayıp kavurun, üzerine ıspanakları ve baharatları ekleyip kavurun.
- Harcı daha sonra derin bir kaba alın ve peyniri ekleyip güzelce karıştırın.
- Ben kolay olması için harcı sıkma poşeti ile sıktım.
- Beşamel sos için tencereye tereyağını alın.
- Orta ateşte tereyağını yakmadan eritin.
- Eriyen tereyağına unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Un kavrulduktan sonra sütü azar azar ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.
- Kıvam alınca geri kalan sütü de ekleyin.
- Karıştırarak sos kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Son olarak tuz ve karabiber ekleyin.
- Cannellonilerin içini iç harç ile doldurum domates yatağının üzerine dizin.
- Hepsini dizdikten sonra üzerini beşamel ile kaplayın ve evvelden ısıttığınız fırında 200 derecede 20 dakika pişirin.
- Son olarak üzerini kaplayacak formda kaşar rendesi ile üzerini tekrar kızarana kadar fırınlayın.Afiyet olsun.
Ispanaklı Cannelloni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





