Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 tane büyük soğan
- 1 tane kapya biber (tercihen)
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1cay kaşığı karabiber
- Çörekotu
- 2 bardak süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 tane yumurta (1 sarışını üstüne sürmek için ayıralım )
- Yarım bardak sade soda
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikli olarak iç harcınmızı hazırlayalım.
- Bir adet soğanı küp küp doğruyoruz, tıpkı uzunlukta kapya biberi de doğrayıp, pişiriyoruz pembeleşip pişmeye başlayınca yıkadığımız küçüğe yakın formda doğradığımız ıspanakları tavamıza alıyoruz.
- Kendi suyunu salacaktır aslında birşey koymaya gerek yok suyunu salan ıspanaklra tuz ve karabiberimizi de ekleyip altını kapatıyoruz.
- Yufkalari alıyoruz ortadan iki ucu başbaşa gelcek formda üst üste katliyoruz.
- Dağa sonra eşit 8 modüle kestiğimiz yufkalara harcımızı sürüyoruz.
- İç harcımızıda ekleyip, hafif kalın sarıyoruz daha sonra üstüne ayırdığımız yumurtadan sürüyoruz. Üstüne de çörek otu serpelim.
- Önceden ısınan fırına 180c° 35 dk pişirelim üstü kızarınca (fırından fırına 5 10 dk fark gösterebilir) fırından alalım, birinci sıcaklığı çıkınca servis edelim. Herkese afiyet bal şifa olsun❤
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

