Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 500 gram ıspanak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 talı kaşığı susam
  • 1 yumurtanın yalnızca sarısı

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya zeytinyağını alalım üzerine ıspanağımızı ekleyelim, karabiberi ,tuzu ,kırmızı biberi ekleyelim, ıspanaklar suyunu salınca altını kapatıp bir kenara alalım.
  2. Bir kaba yoğurt ,yumurtaları, zeytinyağını ve suyu ekleyip güzelce çırpalım.
  3. Borcamımızı zeytinyağı ile yağlayalım üzerine yufkalarından birini kenarları taşacak halde borcama serelim .
  4. Üzerine sosumuzdan gezdirelim ve her yerine gelecek formda fırça ile sürelim, ikinci yufkayı buruşturarak üzerine yerleştirelim tekrar sosumuzdan ekleyelim.
  5. Üzerine ıspanaklı harcın yarısını ekleyelim üzerine tekrar yufkayı buruşuk formda serelim tekrar sosumuzdan ekleyelim.
  6. Geri kalan ıspanaklı harcımızıda ekleyelim, geri kalan iki yufkayıda teker teker ekleyip ortalarına sostan gezdirerek ekleyelim.
  7. Kenarlarını kapatalım tekrar sosumuzdan ekleyelim.
  8. Yumurtanın sarısını çırpalım ,üzerine fırça ile sürelim ( yumurtayı eklemeyedebilirsiniz) dilimlere ayırın üzerine susamı gezdirin ve evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-45 dk ortası pişirelim.

Lezzetli mi lezzetli ıspanaklı böreğimiz hazır hem kolay hem çok lezzetli olan bu tanımı kesinlikle deneyin afiyet olsun ❤️.

Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Pastası (Videolu)
Meyveli Semizotu Salatası
İrmikli Rulo Tatlı
Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif) (Videolu)
Lazanya
Bebek Yeşil Mercimek Koftesi
Hdabla | © 2025 |