Ispanaklı Börek
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet hazır yufka
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
İç harcı için;
- Yarım kilo ıspanak
- 250 gram peynir
- 1 adet soğan
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
Üzeri için;
- Sos ve yoğurt
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Bunun için yumurta,süt, sıvı yağ ve unu düzgünce çırpalım. Sosumuz hazır.
- İç harcını hazırlayalım. Kızdırılmış sıvı yağda küp küp doğradığımız soğanları kavurduktan sonra doğradığımız ıspanakları ekleyelim.
- Biraz pişince ocaktan alalım ve peynir,tuz, ve isteğe bağlı olarak kimyon ve pul biberi ekleyelim.
- İç harcımız soğuyunca yufkaları aşağıda görmüş olduğunuz üzere üçgen keselim.
- Üzerine sosunu gezdirelim.
- Ispanakları kenarlarına dökelim ve saralım. Fotoğrafta gördüğünüz üzere katlayalım.
- Son olarak artan sosa 1 kaşık yoğurt ekleyelim ve fırın tepsisine aldığımız böreklerin üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirmeye bırakalım.Afiyet olsun.
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







