Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 250 gram peynir
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber

Üzeri için;

  • Sos ve yoğurt

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Bunun için yumurta,süt, sıvı yağ ve unu düzgünce çırpalım. Sosumuz hazır.
  2. İç harcını hazırlayalım. Kızdırılmış sıvı yağda küp küp doğradığımız soğanları kavurduktan sonra doğradığımız ıspanakları ekleyelim.
  3. Biraz pişince ocaktan alalım ve peynir,tuz, ve isteğe bağlı olarak kimyon ve pul biberi ekleyelim.
  4. İç harcımız soğuyunca yufkaları aşağıda görmüş olduğunuz üzere üçgen keselim.
  5. Üzerine sosunu gezdirelim.
  6. Ispanakları kenarlarına dökelim ve saralım. Fotoğrafta gördüğünüz üzere katlayalım.
  7. Son olarak artan sosa 1 kaşık yoğurt ekleyelim ve fırın tepsisine aldığımız böreklerin üzerine sürelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirmeye bırakalım.Afiyet olsun.

Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Mezesi
İki Renk Limonata
Portakallı Kek
Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe)
Orman Meyveli Muffin
Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava
Hdabla | © 2024 |