Ispanak Yemeği

Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 kg ıspanak
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk havuç
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Yarım yemek kaşığı salça
- Baharatlar (karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber)
- 1 çimdik tuz
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı küp küp doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine havucu rendeleyin kavurun, peşinden de salçasını ekleyin.
- Pirinci ekleyin.
- Baharatları ekleyin.
- Ispanağı da ekleyin küçülene kadar karıştırın.
- Sonra 3 su bardağı suyu ekleyin. Kapağını kapatın. Pişirirken daima denetim edin ben pirinç suyunu çekip şişene kadar su ek ettim daima.
- İster sıcak yiyin ister soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt karışımı yapıp servis edebilirsiniz. Damak zevkiniz neyi dilek ederse. Afiyetler olsun.
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





