İslim Kebabı

İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Kıymalı iç harç için:

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber karışık salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Diğer materyaller;

  • 4 adet uzun patlıcan
  • Kaşar dilimleri
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları uzunlamasına ince dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Fırın tepsisine alın.
  2. Arkalı önlü fırçayla yağlayın. 220 derecede yüksek ısıda 5-10 dakikada pişirin.
  3. Tavaya sıvı yağı alın, soğanı ekleyip kavurun.
  4. Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  5. Biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Sarımsak ve salçayı ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  7. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  8. 2 dilim patlıcanı artı + halinde üst üste koyun.
  9. Ortasına 1 yemek kaşığı kadar kıymalı harç koyun.
  10. Patlıcanları sırayla sarın.
  11. Üzerine dilimlediğiniz kaşarları ekleyin.
  12. Rendelenmiş domatesleri bir tencereye alın ve kaynatın hafif suyunu çekince salça ve sıcak su tuz ekleyin biraz daha kaynadıktan sonra tepsiye dökün sosun üzerine patlıcanları alın.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Afiyet olsun♥️♥️.

İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Cookie ( Sıvıyağlı )
Havuçlu Kek
Balon Pişi
Çıpçıtır El Açması Tadında Börek
Wampir Poğaça (Halloween İçin)
İftar Sofralarının Olmazsa Olmazı Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |