Islama Köfte

Islama Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 5 dilim ekşi mayalı ekmek
- 100 gram kuzu döş kıyma
- 200 gram dana döş kıyma
- Yarım kuru soğan
- 4 gram tuz (yarım tatlı kaşığı)
- 2 gram karabiber (çeyrek tatlı kaşığı)
- 2 gram kimyon (çeyrek tatlı kaşığı)
Sosu için;
- 250 ml kemik suyu(evde imali kullanırsanız 1 su bardağı+1 çeyrek bardak)
- 31 ml sıvı yağ (çeyrek çay bardağı)
- 5 gram toz biber (2 tepeleme tatlı kaşığı)
- 3 adet kira domates (istediğiniz kadar)
- 3 adet kıl biber (istediğiniz kadar)
Islama Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Islama köftenin sosu için kemik suyu, sıvı yağ ve toz biberi ağzı geniş bir tavada kısık ateşte pişirin.
- 10 dakika kadar kaynatın. Fazla sıcaklığının gitmesi için sosu ocaktan alıp hafif ılıtın.
- Kıyma için iki dilim ekmeğin içini minik modüllere ayırın ve üzerine soğanı rendeleyip harmanlayın.
- Kıymayı derin bir kaba alın baharatları ve soğanlı ekmeği de ekleyin.
- Çok fazla ezmeden harmanlayın. Harcı çabucak pişirecekseniz 20-30 dakika oda sıcaklığında, çabucak pişirmeyecekseniz buzdolabında bekletin.
- Elinizi yavaşça yağlayın ve harçtan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yassı köfteler yapın. (çok şiş olmasın pişerken de hafif şişer)
- Islama köfteleri yavaşça yağladığınız tavada önlü gerili pişirin.
- Köfteleri pişirirken orta ara biriken yağı diğer bir kaba almayı unutmayın aksi takdirde köfteleriniz haşlanır. -ekmekleri sosa önlü artlı sosa batırın ve süzdürün. Orta sıcaklıktaki tavada önlü gerili kızartın.
- Köfteleri pişirdiğiniz tavada domates ve biberleri de soteleyin.
- Islak ve kızarmış ekmeklerin üzerine ıslama köfteleri koyup yanında domates ve biberle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Islama Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


