Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncellikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; yumurtayı kabın içinde mikser ile çırpalım.
- Daha sonra toz şeker ve tereyağı ekleyip, mikser ile çırpmaya devam edelim.
- En son olarak öteki gereçleri ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya başlayalım.
- Gereğinden fazla un eklemeyip hamuru sertleştirmeyelim. Hamurun ele yapışmayacak kıvama gelmesi kâfi.
- Hamuru yoğurma süreci bittikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, ellimiz ile yuvarlayıp, tepsimize yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırınımızda 30 dakika pişirelim (kurabiyeler çatlayana kadar)
- Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğumuş şerbetimize gerili önlü 15 saniye batırıp, çıkaralım.
- En son olarak üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. 1 gün bekleyince daha hoş oluyor ve buzdolabında saklamanızı önermem.
Afiyet olsun.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

