Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 grama yakın oda ısısında yumuşamış tereyağ
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker (daha azda olabilir )
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un (ele yapışmayan bir hamur olacak)
Şerbeti için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri çırpıcı yardımıyla çırpalım.
- Şekeri eriyene kadar çırptıktan sonra öteki tüm materyalleri ekleyelim ve elimize yapışmayan orta yumuşaklıkta bir kurabiye hamuru elde eden kadar yoğuralım ve akabinde beş dakika dinlendirelim.
- Fırınımızın 170 dereceye getirelim hamurları hal verene kadar ısınsın.
- Dinlenmiş olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp şeker pare yapar üzere yuvarlatalım.
- Önceden ısıtmış olduğumuz fırınımıza(fırın ılıksa biraz daha bekleyip o denli koyun) yuvarlattığımız hamurumuzu koyalım ve kurabiyeler çatlayana kadar denetimli olarak pişirelim benim fırınım çok çabuk pişirdiği için 10-15 dk kâfi oldu.
- Şerbeti için toz şeker ve suyu bir kaba alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Fırından çıkarmış olduğumuz kurabiyeleri karşıt düz yaparak şerbetli suya atalım ve her yeri ıslandığından emin olana kadar şerbette bekletelim.
- Islak kurabiyelerimiz afiyetle yenmeye hazır. Afiyet olsun. 🫠.
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


