Islak Kek Tarifim

Islak Kek Tanımım İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Kalan başka materyalleri ekleyerek güzelce çırpalım.
  3. 180° fırında 45 dakika kadar pişirelim.
  4. Kek pişerken sosumuzu hazırlayalım süt şeker sıvı yağ ve kakaoyu bir tencereye alarak pişirelim.
  5. Kek piştikten sonra dilimlerine ayıralım kek de sosta sıcak olarak biçimde üzerine sosunu dökelim.
  6. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebiliriz.Deneyen herkese afiyet olsun. 🥰🥰.

Islak Kek Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özel Soslu Somon
Fırında Patatesli Güveç
Tavuk Dönerli Beyti Tarifi (Videolu)
Revani Tatlısı
Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı
Pratik Menemen Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |