Islak Kek ( Popit Kalıbında)

Islak Kek ( Popit Kalıbında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek ( Popit Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpalım.
  2. Sıra ile evvel sıvılar süt, sıvı yağ ekleyin, çırpmaya devam ettikten sonra kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ekleyip bir çeşit çırpalım.
  3. Margarin ile yağlanmış kek kalıbına döküp 175 derece fırında denetimli halde pişirelim.
  4. Sos materyallerini tencereye alalım.
  5. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 5 dakika daha kaynatalım.
  7. Kek fırından çıktıktan 10 dakika sonra sıcak sosu üzerine dökelim.
  8. Bir kaç saat kesinlikle dinlendirelim. Vakit varsa 1 gece beklediğinde çok daha hoş oluyor.
  9. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin.
    Deneyecek olanlara.Afiyet olsun.

Islak Kek ( Popit Kalıbında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Harire(meşhur Mardin Tatlısı)
Brokolili Bol Sebzeli Tavada Kış Böreği (Fırın Kullanmadan Bol Vitaminli Börek)
Profiterol
Tombik Ellerin Dayanamadığı Bebek Keki
Haşhaşlı Revani
Pastada Sınır Tanımayanlara Özel Kekli Ve Bisküvili Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |