Islak Kek (Bol Soslu)

Islak Kek (Bol Soslu) Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı zirveli kakao
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sos materyali;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • Ben yemek kaşığı doruklu kakao

Islak Kek (Bol Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler oda ısısında olmalı
  2. Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırılım. Katı materyalleri eleyerek ekleyelim.
  4. Tekrar keki söndürmeden karıştıralım.
  5. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
  7. Fırınınıza nazaran müddetini nazaran ayarlayabilirsiniz.
  8. Kek pişerken sos materyalleri bir tencereye alıp güzelce karıştırıp ocağa alalım.
  9. Ara orta karıştırarak bir taşım kaynatalım.
  10. Keki fırından alalım. 2 dakika kadar bekleyelim.
  11. İlk sıcağı çıkınca dilimleyelim. Kürdanla delelim.
  12. Sıcak sosu üzerine eşit olacak formda dökelim.
  13. Kekimiz soğuduktan sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden şifa olsun.

Islak Kek (Bol Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebi
Kuşbaşı Etli Peynirli Pide
Patlıcanlı Milföylü Börek
Zahmetsiz Taze Fasulye
Pizza Poğaça
Mayasız Kolay Pişi
Hdabla | © 2025 |