Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao (dark)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı kakao (dark)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına üç adet yumurta ve bir su bardağı toz şekeri alarak 3-4 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Üzerine bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı süt ve bir paket vanilya ek edip tekrar çırpalım.
  3. Ardından dört yemek kaşığı dark kakao, elenmiş iki paket kabartma tozu ve elenmiş 1,5 su bardağı unu ekleyerek materyaller karışıncaya kadar birkaç dakika daha çırpalım.
  4. Önceden ısıttığımız 180° fırında denetimli bir halde yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  5. Sosu için tencereye üç yemek kaşığı dark kakao, yarım su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı toz şeker ve bir su bardağı sütü alalım.
  6. Malzemelerimizi pürüzsüz kıvam alıncaya kadar tel çırpıcı ile karıştıralım.
  7. Tenceremizi ocağa alalım ve orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  8. Soğumuş olan kekin üzerine ılık sos dökülür. Sosunu çekmesi için kekimizi en az 2 saat dinlendirelim.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Tavuk
Lokanta Usulü Tas Kebabı (Videolu)
Magnolia
Cheesecake
Domatesli Fit Ekmek Üstü Kahvaltı Tarifi
Krem Peynir
Hdabla | © 2025 |