Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Üst sosunu hazırlama için
- 2 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
- 2.5 su bardağı süt
Üzeri için:
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıp faha sonra yağ süt ve kakaoyu ekleyip karıştıralım.
- Bu karışımdan 2 su bardağı kadar alalım.
- Sonra kabartma tozu vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.
- 180 derecede pişirmeye bırakalım.
- 2 su bardağı karışımı ve 2 su bardağı sütü uygun bi tencereye alıp kaynatalım.
- Kekimiz olduktan sonra dilimleyip üzerine sosumuzu ekleyip diledigimiz üzere süsleyip buzdolabında dinlendirelim.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










