Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üst sosunu hazırlama için

  • 2 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • 2.5 su bardağı süt

Üzeri için:

  • Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıp faha sonra yağ süt ve kakaoyu ekleyip karıştıralım.
  2. Bu karışımdan 2 su bardağı kadar alalım.
  3. Sonra kabartma tozu vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.
  4. 180 derecede pişirmeye bırakalım.
  5. 2 su bardağı karışımı ve 2 su bardağı sütü uygun bi tencereye alıp kaynatalım.
  6. Kekimiz olduktan sonra dilimleyip üzerine sosumuzu ekleyip diledigimiz üzere süsleyip buzdolabında dinlendirelim.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Mezesi
Güveçte Dolma
Domatesli Bulgur Pilavı
Otur Fatma Tatlısı (Nazlı) (Kocaeli)
Serinletici İçecek
Kabak Graten
Hdabla | © 2025 |