Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kako
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar cırptıktan sonra kalan gereçleri ek edip yüksek bölümde çırpmaya devam ediyoruz.
- Hazırlanan hamurumuzu borcuma döküp 180 derece de ortalama 20 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sosumuz için uygun bir tencereye süt, sıvı yağ ve kakauyu ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Pişen kekimizi fırından alıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip hazırlamış olduğumuz sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun 🙂
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






