Islak İrmik Helvası

Islak İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 50 gr tereyağ yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt

Islak İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tencere yahut tavaya yağları alalım ,tereyağ eridikten sonra irmiği ekleyip daima karıştırarak orta ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Bu ortada su,süt ve şekeri sos tenceresine alıp şeker eriyene kadar ısıtalım.
  3. Kavrulan irmiğin altını ksıp yavaş yavaş şerbetini ek edelim ve tekrar daima karıştıralim. (dikkat edin çok sıçrıyor elinizi yakmayın).
  4. Şerbeti çekene kadar karıştırıp altını ve kapağını kapatalım.
  5. 10 dk dinlenmeye bırakıp sonrasında servis edelim.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Islak İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote
3 Malzemeli Ağızda Dağılan Kurabiye
El Açmasız Gözleme
Tavuk Köftesi
Çipura
Köz Biberli Semizotlu Meze
Hdabla | © 2025 |