Islak İrmik Helvası

Islak İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 50 gr tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
Islak İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencere yahut tavaya yağları alalım ,tereyağ eridikten sonra irmiği ekleyip daima karıştırarak orta ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
- Bu ortada su,süt ve şekeri sos tenceresine alıp şeker eriyene kadar ısıtalım.
- Kavrulan irmiğin altını ksıp yavaş yavaş şerbetini ek edelim ve tekrar daima karıştıralim. (dikkat edin çok sıçrıyor elinizi yakmayın).
- Şerbeti çekene kadar karıştırıp altını ve kapağını kapatalım.
- 10 dk dinlenmeye bırakıp sonrasında servis edelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Islak İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


