Islak Dokulu Limonlu Kurabiye

Islak Dokulu Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 tane limonun kabuğu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Un

Üzeri için;

  • Beyaz ya da sütlü çikolata

Islak Dokulu Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında tereyağı sıvı yağ yumurtayı karıştırın.
  2. Üzerine limon suyu ve kabuklarını ekleyin.
  3. Pudra şekeri vanilya kabartma tozunu ekleyin.
  4. Unu az az ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Çok un konulmamalı.
  5. Yuvarladığınız kurabiyeleri ısıtılmış 180 derece fırında 17 dakika pişirin.
  6. Hemen çıkarınca bir bardakla yassı hale getirin. Çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun 😋.

Islak Dokulu Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kaplamalı Tavuk Yapımı
Kuru Köfte
Fırın Helva
Belen Tava
Yulaflı Patates Çorbası
Trakya Sini Mantısı
Hdabla | © 2025 |