Işkın Pastası

Işkın Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo ışkın
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı oda ısısında
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

Işkın Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ışkınlarımızı küp küp doğrayıp iki yemek kaşığı şeker ile karıştırıp bir kenara alıyoruz.
  2. Ardından yumurtamızı ve şekerimizi güzelce çırpıyoruz ve bütün materyalleri ekleyip, karıştırıyoruz ve kekimizi dik dörtgen bir kaba koyuyoruz.
  3. Ardından kekin üzerine işkinlarımızı dizip fırına koyuyoruz.
  4. 170 derece alt üst 45 dakika fırından çıktıktan sonra üzerine isteğe nazaran beyaz çikolata eritip, dökebiliriz. Afiyet olsun.

Işkın Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçi Dolu Balparmak Tatlısı
Kapya Biber Mezesi
Sebzeli Poğaça
Girit Kabağı Dolması
Fransız Kurabiyesi
Kabaklı Salatalık Mezesi (Pişirme Yok Bir Kabak Varsa Dene!)(Videolu)
Hdabla | © 2025 |