İskender

İskender Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket et döner
  • 1 tane ramazan pidesi
  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 300 gram yoğurt
  • 1 çay kaşığı pul biber

İskender Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada hazır paketlenmiş dönerimizi ısıtalım.
  2. Pidelerimizi küp küp keselim.
  3. Ayrı bir tavada tereyağımızı erittikten sonra içerisine pul biberimizi ekliyoruz.
  4. Ardından doğramış olduğumuz pideleri kıtırlaşana kadar çevirerek ısıtıyoruz.
  5. Domatesimizi ve biberimizi tost makinesinde közleyelim.
  6. Şimdi bütün gereçleri birleştirme vakti.
  7. Tabağımızın en altına hafif kıtırlaştırdığımız pideleri ekleyelim.
  8. Üstüne dönerimizi koyalım.
  9. Yanlarına domates, biber ve yoğurdumuzu ekleyelim.
  10. Ben çok yağlı tercih etmediğim için üzerine tereyağı gezdirmediğim, tercih ederseniz tereyağını ısıtarak üzerinde gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun.

İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Kapama
Browni Lezzetinde Islak Kek
Portakallı Kek
Pofuduk Ekmek Kızartması
Dubai Supangle
5 Dakikada Kahvaltı Keyfi En Pratik Sucuklu Yumurta Tarifi (Türk Mutfağı) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |