İskender
İskender Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket et döner
- 1 tane ramazan pidesi
- 200 gram tereyağı
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 300 gram yoğurt
- 1 çay kaşığı pul biber
İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavada hazır paketlenmiş dönerimizi ısıtalım.
- Pidelerimizi küp küp keselim.
- Ayrı bir tavada tereyağımızı erittikten sonra içerisine pul biberimizi ekliyoruz.
- Ardından doğramış olduğumuz pideleri kıtırlaşana kadar çevirerek ısıtıyoruz.
- Domatesimizi ve biberimizi tost makinesinde közleyelim.
- Şimdi bütün gereçleri birleştirme vakti.
- Tabağımızın en altına hafif kıtırlaştırdığımız pideleri ekleyelim.
- Üstüne dönerimizi koyalım.
- Yanlarına domates, biber ve yoğurdumuzu ekleyelim.
- Ben çok yağlı tercih etmediğim için üzerine tereyağı gezdirmediğim, tercih ederseniz tereyağını ısıtarak üzerinde gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun.
İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






