İşkembeli Nohut
İşkembeli Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı nohut
- Yarım kg işkembe
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İşkembeli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak nohodumuzu ve işkembelerimizi başka tencereler de haşlıyoruz.
- Haşlanan işkembeler farklı bir tavaya alınıp 1 yemek kaşığı tereyağ ile önlü gerili karamel renk alana kadar pişirilir.
- Daha sonra tencere 1 adet doğradığımız yemeklik soğanı sıvı yağ yağı ile kavuruyoruz.
- Ardından haşladığımız nohut ve işkembelerimizi ekliyoruz. 1 su bardağından biraz nohut suyu ve 1 çay bardağı kadar işkembe suyundan ek edip 10 dk kadar pişirip özleşmelerini sağlıyoruz ve efsane bir lezzet oluşuyor. Denemenizi değerli tavsiye ederim yanına eslikçi pirinç vs bulgur pilavı ile servis edebiliriz.
İşkembeli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







