Işıltılı Elmas Kurabiye

Işıltılı Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ( oda sıcaklığında)
  • 150 gram pudra şekeri ( 1.5 çay bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 5-6 su bardağı un

Üzeri için ;

  • Toz şeker ve sürülebilir çikolata

Işıltılı Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin ve pudra şekerini yeterlice çırpın.
  2. Sonra içerisine kakao, vanilya, kabartma tozu ve yumurtayı ek edip karıştırmaya devam edin.
  3. Unu denetimli bir biçimde yedire yedire ek edi ( burada sizin yağınızın yumuşaklığına nazaran un ölçüsü değişkenlik gösterebilir).
  4. Hamurumuz kıvam aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve her yerine toz şeker gelecek halde toz şekere bulayın.
  5. Sonra üzerini kalın bir çubuk yardımıyla ya da soda şişesinin ağzıyla çukur açıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine sürülebilir çikolataları da ek edip servise hazır hale getirin.

Işıltılı Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Soslu Ekmek
İki Renkli Portakallı Çikolatalı Kek (Lezzeti Şahane Kek)
Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla)
Süt Burger (Çocukların Mutlu Yediği Atıştırmalık)
İrmikli Tatlı
Kakaolu Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |