Işıltılı Elmas Kurabiye
Işıltılı Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ( oda sıcaklığında)
- 150 gram pudra şekeri ( 1.5 çay bardağı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5-6 su bardağı un
Üzeri için ;
- Toz şeker ve sürülebilir çikolata
Işıltılı Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin ve pudra şekerini yeterlice çırpın.
- Sonra içerisine kakao, vanilya, kabartma tozu ve yumurtayı ek edip karıştırmaya devam edin.
- Unu denetimli bir biçimde yedire yedire ek edi ( burada sizin yağınızın yumuşaklığına nazaran un ölçüsü değişkenlik gösterebilir).
- Hamurumuz kıvam aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve her yerine toz şeker gelecek halde toz şekere bulayın.
- Sonra üzerini kalın bir çubuk yardımıyla ya da soda şişesinin ağzıyla çukur açıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine sürülebilir çikolataları da ek edip servise hazır hale getirin.
Işıltılı Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










