İrmikli Rulo Tatlı

İrmikli Rulo Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım paket margarin (eritilmiş)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Şerbet;

  • 5 su bardağı şeker
  • 4.5 su bardağı su

İrmikli Rulo Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet materyallerini tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
  2. Öncelikle yumurtayı, sıvı yağı, erimiş margarini ve yoğurdu döküp karıştırıyoruz.
  3. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip unu azar azar koyup yoğuruyoruz. Ele yapışmayan hamur elde edeceğiz (her un farklı olduğu için biraz daha ekleyebilirsiniz).
  4. Hamurumuzu 4 eşit modüle bölüp rulo biçiminde hazırlıyoruz.
  5. 2 parmak enine kesip fotoğrafta da göründüğü üzere irmiğe bulayıp tepsimize dizelim.
  6. 180-190 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkınca hazırladığımız şerbeti döküp biraz dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun.

İrmikli Rulo Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Serinleten Sodalı Ayran Tarifi
Enfes Rulo Pasta
Çilekli Pasta
Tart Pasta
Nefis Taze Börülce Yemeği
Ispanak Yatağında Balık
Hdabla | © 2024 |