İrmikli Rulo Tatlı

İrmikli Rulo Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- Yarım paket margarin (eritilmiş)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbet;
- 5 su bardağı şeker
- 4.5 su bardağı su
İrmikli Rulo Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet materyallerini tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
- Öncelikle yumurtayı, sıvı yağı, erimiş margarini ve yoğurdu döküp karıştırıyoruz.
- Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip unu azar azar koyup yoğuruyoruz. Ele yapışmayan hamur elde edeceğiz (her un farklı olduğu için biraz daha ekleyebilirsiniz).
- Hamurumuzu 4 eşit modüle bölüp rulo biçiminde hazırlıyoruz.
- 2 parmak enine kesip fotoğrafta da göründüğü üzere irmiğe bulayıp tepsimize dizelim.
- 180-190 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca hazırladığımız şerbeti döküp biraz dinlendikten sonra afiyetle yiyoruz.Afiyet olsun.
İrmikli Rulo Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



