İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Kek harcı için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı irmik
  • Elenmiş 1 su bardağı un
  • Elenmiş 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tatlının şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı suyu alarak şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Şerbeti orta ateşte 20 dakika kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynayan şerbete birkaç damla limon suyunu ek edip beş dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  4. Bu ortada tatlımızın keki için karıştırma kabına 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alalım.
  5. Beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpalım.
  6. Kullandığımız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına da kesinlikle dikkat edelim.
  7. Ayrıca ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar hoş kabaracaktır.
  8. Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki 1 su bardağı yoğurdu ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
  9. Eğer yoğurdunuz yoksa yoğurt yerine 1 su bardağı süt de kullanabilirsiniz.
  10. 1 su bardağı irmik, elenmiş 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ek ederek son defa çırpalım.
  11. Keklerinizin daha hoş kabarmasını istiyorsanız benim üzere kabartma tozunu ve unu eleyerek eklemeyi ihmal etmeyin.
  12. Kek hamurumuz hazır artık tereyağı ile yağladığımız 27 santimetrelik kare borcama boşaltalım.
  13. Dilerseniz yuvarlak büyük uzunluk borcamda da hazırlayabilirsiniz tercih sizin.
  14. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında denetimli bir biçimde kekimizi 30 dakika pişirelim.
  15. Sıklıkla sorulduğu için buraya da eklemek istiyorum ben keklerde pastalarda fırını fansız çalıştırıyorum.
  16. Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım. Akabinde soğuyan şerbetin yarısını yavaş yavaş gezdirerek dökelim.
  17. Tatlımızı dilediğiniz büyüklükte dilimleyelim ve kalan şerbeti yeniden her yerine gelecek biçimde gezdirerek dökelim.
  18. Şerbetini daha düzgün çekmesi için irmik tatlısını 2-3 saat dinlendirelim.
  19. Tatlımızı dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun 🌸❤️.

İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorbası Tarifi
Zeytinyağlı Biber Dolması
Enfes Ağlayan Pasta
Çok Kolay Patatesli Rulo Börek
Pişi Tarifi
Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet