İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Kek harcı için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı irmik
- Elenmiş 1 su bardağı un
- Elenmiş 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlının şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 5 su bardağı suyu alarak şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Şerbeti orta ateşte 20 dakika kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan şerbete birkaç damla limon suyunu ek edip beş dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Bu ortada tatlımızın keki için karıştırma kabına 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alalım.
- Beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpalım.
- Kullandığımız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına da kesinlikle dikkat edelim.
- Ayrıca ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar hoş kabaracaktır.
- Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki 1 su bardağı yoğurdu ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
- Eğer yoğurdunuz yoksa yoğurt yerine 1 su bardağı süt de kullanabilirsiniz.
- 1 su bardağı irmik, elenmiş 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ek ederek son defa çırpalım.
- Keklerinizin daha hoş kabarmasını istiyorsanız benim üzere kabartma tozunu ve unu eleyerek eklemeyi ihmal etmeyin.
- Kek hamurumuz hazır artık tereyağı ile yağladığımız 27 santimetrelik kare borcama boşaltalım.
- Dilerseniz yuvarlak büyük uzunluk borcamda da hazırlayabilirsiniz tercih sizin.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında denetimli bir biçimde kekimizi 30 dakika pişirelim.
- Sıklıkla sorulduğu için buraya da eklemek istiyorum ben keklerde pastalarda fırını fansız çalıştırıyorum.
- Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım. Akabinde soğuyan şerbetin yarısını yavaş yavaş gezdirerek dökelim.
- Tatlımızı dilediğiniz büyüklükte dilimleyelim ve kalan şerbeti yeniden her yerine gelecek biçimde gezdirerek dökelim.
- Şerbetini daha düzgün çekmesi için irmik tatlısını 2-3 saat dinlendirelim.
- Tatlımızı dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun 🌸❤️.
İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

