İrmik Kesmesi

İrmik Kesmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 50 gram margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

İrmik Kesmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbeti hazırlayarak başlayalım zira şerbetin soğuk olması gerekiyor tencereye üç su bardağı şekeri ve üç su bardağı suyu alarak 10 -15 dakika kadar pişirerek hazırlıyoruz şerbetimiz soğurken bizde tatlıyı hazırlayalım.
  2. Yoğurma kabının içerisine margarini ,sıvı yağ ,yoğurdu, irmik, unu ,yumurtayı ,kabartma tozunu velhasıl bütün materyallerin hepsini alarak yoğuruyoruz, çok sert olmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ,onu denetimli bir halde eklemekte yarar var.
  3. Çok sert olmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz .
  4. Ardından hazırladığımız hamuru dört eşit modüle bölüyoruz, daha sonra her bir parçayı tezgah üzerinde silindir halini veriyoruz .
  5. Verdiğimiz her bir silindiri tezgaha serdiğimiz hamuru her yerine gelecek formda bulayıp ikişer parmak kalınlığında keserek fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
  6. 180° fırında ortalama 30 -35 dakika kadar pişiriyoruz, daha sonra soğuyan şerbetini her yerine gelecek halde döküyoruz ve 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır hale getiriyoruz deneyecek olan herkese afiyet olsun.

İrmik Kesmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Dürüm Döner
Zeytinyağlı Bezelye Yemeği
Patlıcan Kapama Porsiyonluk
Çikolatalı Cookie
Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet)
Pırasanın En Lezzetli Hali Pırasa Mücver
Hdabla | © 2025 |