Tavuk Dürüm Döner

Tavuk Dürüm Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet soğanın suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber toz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ(tavukları kızartmak için)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet lavaş
- 4/5 ince kıyılmış marul
- 1 adet iri doğranmış domates
- 2/3 adet ince doğranmış turşu
- 1 adete patates(kızartma için)
- 2 yemek kaşığı ketçap/mayonez
Tavuk Dürüm Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden rendeleyip sıktığımız soğanın suyunu, yoğurdu, köriyi, pul biberi, tuzu, karabiberi, kekiği, kırmızı biberi, sarımsağı, kimyonu derin bir kasede karıştıralım ve üzerine zeytinyağını ek edelim.
- Tamamen birleşene kadar karıştıralım.
- Tavuklarımızı kaseye alalım ve elimizle aykırı yüz ederek tüm tavukların sosa bulanmasını sağlayalım bir streç sinema ile üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. (vaktiniz varsa 7/8 saat kadar tutarsanız daha hoş olur. ).
- Sıvıyağı tavaya ekleyelim ve yağ kızana kadar bekleyelim. Yağ kızdıktan sonra birbirine değmeyecek biçimde tavukları tavaya ekleyelim.
- Tavukları aksi yüz ederek iki tarafı da kızarana kadar pişirelim.
- İki adet lavaşı açalım ve üzerine tavukları yerleştirelim.
- Tavukların üzerine patatesleri, turşuları, domatesleri ve marulları ekleyelim. İsteğinize nazaran ketçap ve mayonez sıkın ve akabinde sarın.
- (isteğe nazaran tost makinesine basabilirsiniz ben o denli yaptım 😊).Afiyet olsun ❤️.
Tavuk Dürüm Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
