İrmik Kesmesi
İrmik Kesmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 100 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzerine bulamak için;
- Yarım su bardağı irmik
İrmik Kesmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi yapmak için uygun bir tencereye şu ve şekeri alıyoruz ,15 dakika kadar kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Başka bir kabımıza tüm materyalleri alıp yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Unu denetimli dökelim lütfen birtakım un markalarında 3buçuk bardağa yakın un kullanılabiliyor.
- Hamurumuzdan ufak paracalar alarak avucumuzun içinde yuvarlıyoruz ırmiğe bulayıp hafif yağlanmış borcamımıza biraz boşluklar bırakarak diziyoruz.
- Fırındada kabaracağı için boşluk bırakmak değerli 🙂 evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
- Üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarıyoruz, birinci sıcağı gittikten sonra soğuk şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz.
- Şerbeti uygunca çekmesi için üzerine kapak örtebilirsiniz ,böyle 2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun 🌸.
İrmik Kesmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














