İrmik Kesmesi

İrmik Kesmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzerine bulamak için;

  • Yarım su bardağı irmik

İrmik Kesmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi yapmak için uygun bir tencereye şu ve şekeri alıyoruz ,15 dakika kadar kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Başka bir kabımıza tüm materyalleri alıp yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Unu denetimli dökelim lütfen birtakım un markalarında 3buçuk bardağa yakın un kullanılabiliyor.
  4. Hamurumuzdan ufak paracalar alarak avucumuzun içinde yuvarlıyoruz ırmiğe bulayıp hafif yağlanmış borcamımıza biraz boşluklar bırakarak diziyoruz.
  5. Fırındada kabaracağı için boşluk bırakmak değerli 🙂 evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
  6. Üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarıyoruz, birinci sıcağı gittikten sonra soğuk şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz.
  7. Şerbeti uygunca çekmesi için üzerine kapak örtebilirsiniz ,böyle 2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun 🌸.

İrmik Kesmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Yaz Böreği
Avokadolu Ton Balıklı Diyet Sandviç
Üçgen Poğaça
Yumuşacık “pankek”
Pofuduk Pankek Tarifi (Videolu)
Kedidili Trileçe
Hdabla | © 2025 |