İrmik Helvası (Tutmama Şansı Yok)

İrmik Helvası (Tutmama Talihi Yok) Tanımı İçin Malzemeler

Helva için:

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un

Şerbeti için:

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • İsteğe bağlı ceviz, fındık, badem

İrmik Helvası (Tutmama Talihi Yok) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için; tüm gereçleri tencereye alarak biraz kaynayınca altını kapatalım.
  2. Helva için tereyağını eritelim, irmik ve unu üzerine ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 15 dk kavuralım.
  3. Daha sonra şerbeti dikkatlice üzerine dökelim, karıştıralım ve helva katılaşınca ocağın altını kapatalım. İrmik helvamız servise hazır. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸

İrmik Helvası (Tutmama Talihi Yok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik)
Sağlıklı Tiramisu Topları
Kaymaklı Pamuk Poğaça
Antioksidan Deposu Mor Soğan Turşusu
Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi
Mantarlı Semizotu
Hdabla | © 2025 |