İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı)

İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı (200ml) irmik
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sizde varsayım edersiniz ki yağ ile irmiği bi hoş kavuruyoruz (burası değerli o denli hoş kavurun ki kahverengiye dönsün rengi).
- Bu ortada başka tarafta süt ,su ve şeker( şekeri eriyene kadar kaynaması kâfi )kaynasın.
- Daha sonra kaynayan süt şekerli su karışımını irmikli tereyağı karışımına ekleyin (eklerken dikkat edin ocağın altı kapalı olabilir sıçramaması adına).
- Bir hoş karıştırın daha sonra üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Dinlendiklten sonra karıştırıp tabaklara koyun üzerine antep fıstığı ve cevizle servis edebilirsiniz (haa bu ortada içine çokça sevginizi koymayı unutmayın)afiyet olsun.
Not: şeker oranını tatlı isteğimize nazaran bi tık artırabilirsiniz.
İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
