İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı)

İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı (200ml) irmik
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker

İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sizde varsayım edersiniz ki yağ ile irmiği bi hoş kavuruyoruz (burası değerli o denli hoş kavurun ki kahverengiye dönsün rengi).
  2. Bu ortada başka tarafta süt ,su ve şeker( şekeri eriyene kadar kaynaması kâfi )kaynasın.
  3. Daha sonra kaynayan süt şekerli su karışımını irmikli tereyağı karışımına ekleyin (eklerken dikkat edin ocağın altı kapalı olabilir sıçramaması adına).
  4. Bir hoş karıştırın daha sonra üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
  5. Dinlendiklten sonra karıştırıp tabaklara koyun üzerine antep fıstığı ve cevizle servis edebilirsiniz (haa bu ortada içine çokça sevginizi koymayı unutmayın)afiyet olsun.

Not: şeker oranını tatlı isteğimize nazaran bi tık artırabilirsiniz.

İrmik Helvası (Cevizli Ve Antep Fıstıklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şip Şap Börek Tadında Pırasa
Yoğurtlu Çorba
Pide Poğaça
Tahinli Kurabiye
Güllü Cheesecake (Kendi Tarifim)
Ev Yapımı Bulyon
Hdabla | © 2024 |