İrmik Helvası

İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • Fındık

İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını açıp orta ara kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan biraz sonra ocağın altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  2. Helvamız için irmiği ve yağı tencere koyup, karıştıralım ocağın altını açıp, kavurmaya başlayalım irmiğin rengi kahve rengine dönene kadar kavuralım ocağın altını kapatalım ılımaya bırakalım.
  3. Daha sonra kavrulan irmiğimizin üstüne şerbetimizi dökelim ocağın altını açalım, şerbeti çekene kadar karıştıralım.
  4. Şekil vermek istediğimiz kaba koyup aykırı çevirelim helvamızın üzerine fındık koyalım.

İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cafe Tatlısı
Gün Menüsü
Zeytinyağlı Bakla
Bayram Kahvaltısı
Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız)
Kabak Çiçeği Dolması
Hdabla | © 2025 |