Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg sakız bakla
- 1 kuru soğan
- 3-4 taze soğan
- 1/2 (yarım) bağ dere otu
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı silme un
- 1 /2 limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayıklanmış, yıkanmış,ortadan uzunlamasına ikiye bölünmüş baklalar doğranır.
- Limon suyu sıkılmış ve un ek edilmiş suya doğranır.
- Tencerede zeytinyağı, kuru soğan çevrilir.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Sudan çıkarılan baklalar tencerede çevrilir ve sarartılır.
- Üzerine toz şeker ve ince doğradığımız taze soğanlar konulur.
- Kısık ateşte unlu limonlu su ek edilerek pişirilir. (ayıklanıp doğranmış baklaları koyduğumuz unlu limonlu su karışımı dökmüyor, bu suyu kullanarak yemeğimizi pişiriyoruz ki besin kıymetlerini kaybetmesin ).
- Pişen bakla tabağa alınarak dinlendirilir.
- Üzerine kıyılmış dere otu serperek soğuk olarak yanında yoğurtla(arzuya nazaran sarmısaklı ) servis edilir.
Not :yemek piştikten sonra üzerine çok az zeytinyağı gezdirilebilir. Ya da yoğurt üzerine kırmızı biberli zeytinyağı gezdirilebilir.
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





