İncirli Kurabiye

İncirli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 4-5 bardak un (kıvamına nazaran ayarlanabilir)

İç harcı için;

  • 9-10 tane kuru incir
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz

İncirli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle incirleri küçük küçük doğrayıp tavaya şeker ,su ve tereyağ ek edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz .
  2. Daha sonra tercihe nazaran blendar ile çekip içine cevizi katabilirsiniz.
  3. Hamurumuzun un hariç tüm gereçleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz ,daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz.
  4. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle daire biçiminde açıp iç harcımızı koyuyoruz.
  5. Daha sonra hamurumuzu kapatıyoruz ,buzdolabı poşeyi ile sıkıp incir formunu veriyoruz.
  6. Yaklaşık 30 tane çıkıyor bu tanımdan hepsini tamamladıktan sonra 200 derecede pişiriyoruz.
  7. Kızarınca fırından alıyoruz ,servis ederken üzerine pudra şekeri serpe bilirsiniz afiyet olsun.

İncirli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısırlı Pirinç Pilavı
Çubuk Simit
Karaköy Poğaçası
Sağlıklı Muzlu Kek
Revani Tatlısı
Kayseri Yağlaması ( Şebit Yağlaması )
Hdabla | © 2025 |