İncirli Kek

İncirli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 su bardağı (100g) badem unu
- 1/2 (yarım) su bardağı (60g) beyaz un
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz tarçın
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karbonat
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1/3 su bardağı yoğurt, servisi için daha fazla
- 1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı bal, servisi için daha fazla
- 2 büyük yumurta
Üzeri için:
- 8 taze incir (dörde bölünmüş, servisi için daha fazla)
- 1/4 (çeyrek) su bardağı dilimlenmiş badem
İncirli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru materyalleri karıştırın: badem unu, beyaz un, tarçın, karbonat ve tuzu orta uzunluk bir karıştırma kasesinde çırpın.
- Badem unundaki topakları açmak için çırpıcıyı kullanın.
- Islak gereçleri karıştırın: farklı bir büyük karıştırma kasesinde, yoğurdu, zeytinyağını, balı ve yumurtaları büsbütün birleşene kadar çırpın.
- Hamuru hazırlayın: un karışımını yoğurt karışımına ekleyin ve silikon bir spatula ile karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Üst gereçleri ekleyin: hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve spatula ile üzerini düzleştirin.
- Kekin üzerine incirleri yerleştirin ve yavaşça hamura bastırın.
- Üzerine dilimlenmiş bademleri serpin.
- Pişirin: tart kalıbını bir fırın tepsisine yerleştirin ve 30-35 dakika boyunca, kekin ortasına batırdığınız bir kürdan pak çıkana kadar pişirin.
- Kekin üstü altın rengini alacak ve kenarları kalıptan yavaşça çekilecektir.
- Kekin büsbütün soğumasını sağlamak için kalıpta bir tel ızgarada bekletin.
- Eğer tart kalıbınızın çıkarılabilir bir tabanı varsa, kalıbın alt kısmını iterek keki kalıptan ayırın ve dikkatlice tabağa kaydırın.
- Eğer kek kalıbı kullandıysanız, kekin kenarına bir tereyağı bıçağı gezdirin ve dikkatlice keki tabağa aktarın.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra dilimleyin ve oda sıcaklığında, ekstra incir, bir kaşık yoğurt ve biraz bal ile servis edin.
İncirli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

