İncirli Kek

İncirli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 su bardağı (100g) badem unu
  • 1/2 (yarım) su bardağı (60g) beyaz un
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz tarçın
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karbonat
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1/3 su bardağı yoğurt, servisi için daha fazla
  • 1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı bal, servisi için daha fazla
  • 2 büyük yumurta

Üzeri için:

  • 8 taze incir (dörde bölünmüş, servisi için daha fazla)
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı dilimlenmiş badem

İncirli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru materyalleri karıştırın: badem unu, beyaz un, tarçın, karbonat ve tuzu orta uzunluk bir karıştırma kasesinde çırpın.
  2. Badem unundaki topakları açmak için çırpıcıyı kullanın.
  3. Islak gereçleri karıştırın: farklı bir büyük karıştırma kasesinde, yoğurdu, zeytinyağını, balı ve yumurtaları büsbütün birleşene kadar çırpın.
  4. Hamuru hazırlayın: un karışımını yoğurt karışımına ekleyin ve silikon bir spatula ile karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
  5. Üst gereçleri ekleyin: hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve spatula ile üzerini düzleştirin.
  6. Kekin üzerine incirleri yerleştirin ve yavaşça hamura bastırın.
  7. Üzerine dilimlenmiş bademleri serpin.
  8. Pişirin: tart kalıbını bir fırın tepsisine yerleştirin ve 30-35 dakika boyunca, kekin ortasına batırdığınız bir kürdan pak çıkana kadar pişirin.
  9. Kekin üstü altın rengini alacak ve kenarları kalıptan yavaşça çekilecektir.
  10. Kekin büsbütün soğumasını sağlamak için kalıpta bir tel ızgarada bekletin.
  11. Eğer tart kalıbınızın çıkarılabilir bir tabanı varsa, kalıbın alt kısmını iterek keki kalıptan ayırın ve dikkatlice tabağa kaydırın.
  12. Eğer kek kalıbı kullandıysanız, kekin kenarına bir tereyağı bıçağı gezdirin ve dikkatlice keki tabağa aktarın.
  13. Kek büsbütün soğuduktan sonra dilimleyin ve oda sıcaklığında, ekstra incir, bir kaşık yoğurt ve biraz bal ile servis edin.

İncirli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Tavuk Yemeği
Çıtır Tavuk
Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü)
Çay Demlenene Kadar Hazır Dereotlu Peynirli Gevrek Pastane Poğaçası ( Videolu )
İnek Peyniri
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet