İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye

İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

İç dolgusu için;

  • 4 yemek kaşığı incir reçeli (sadece taneleri)
  • Yarım elma
  • 3 ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri kaba alın ve çırpma teli ile çırpın unu azar azar ek edin ve yumuşak bir hamur elde edin hamuru 1 saat kadar dolapta bekletin.
  2. Bu ortada dolgu gereçlerini rondoya alın ve çekin incir reçelinin yalnızca tanelerini kullanın şerbetini almayın ( şayet incir reçeli yoksa yerine 6-7 kuru incir ve1-2 yemek kaşığı pudra şekeri damak zevkinize nazaran kullanabilirsiniz).
  3. Dinlenen hamurdan cevizden büyük kesimler koparın ve yuvarlayıp ortasını ocon ve 1 tatlı kaşığı kadar dolgu koyun ve güzelce kapatıp pudra şekerine bulayın tepsiye yerleştirin.
  4. 170 derecede 15 dk pişirin ( denetimli olun fırından fırına farklılık gösterebilir) büsbütün soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun 💐🤗

İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Kek
Karnabahar Kızartması
Fıstıklı Antep Kurabiyesi
Patates Köftesi (Bildiğiniz Tüm Patates Köftelerini Unutun)
Latte Pasta
Triliçe
Hdabla | © 2025 |