İncecik El Açması Gözleme

İncecik El Açması Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlamak için)
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un

Peynirli harç için;

  • 1 kase beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • 5-6 kısım kıyılmış maydanoz

Patatesli harç;

  • 1-2 haşlanmış patates
  • 1 küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Kıymalı harç;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

İncecik El Açması Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için materyaller yoğurma kabına alınır.
  2. Un denetimli eklenir.
  3. Orta kıvamda bir hamur elde edilir.
  4. Üzeri kapatılır mayalanmaya bırakılır.
  5. Patatesli harç için minik küp doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir.
  6. Küçüldüğünde salça eklenip kavrulur.
  7. Sonra ezilmiş patatesler, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
  8. Kıymalı harç için minik küp doğranmış soğan sotelenir.
  9. Küçüldüğünde kıyma eklenip kavrulur.
  10. Pişmeye yakın tuz baharatlar eklenip karıştırılır ve kapatılır.
  11. Peynirli harç için gerekli materyaller karıştırılır.
  12. Yarım saat sonra hamur tekrar yoğrulup havası alınır.
  13. 9-10 kesime ayrılıp beze yapılır.
  14. Üzerleri örtülerek 10 dk mayalandırılır.
  15. Her biri büyük servis tabağı ölçülerinde açılır.
  16. Yarısına istediğiniz iç harçtan eklenir.
  17. D formunda kapatılıp kenarı ruletle kesilir.
  18. Sıcakken tereyağ ile yağlanır.
  19. Hepsi tıpkı formda hazırlanır.
  20. Sıcak sıcak servis yapılır.

İncecik El Açması Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Salata(isveç Diyeti)
Domatesli Pilav (Meyhane Pilavı)
Tarte Tatin
Hurma Kup
Çikolatalı Tavuk Göğsü
Böğürtlenli Kakaolu Top Kek
Hdabla | © 2025 |