İlikli Kemikten Kolojen Yapımı

İlikli Kemikten Kolojen İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg ilikli kemik (sığır, kuzu yahut dana tercih edilebilir)
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi (kemiklerden kolajenin daha güzel çıkmasını sağlar)
  • 1 adet soğan (bütün yahut ikiye bölünmüş)
  • 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 adet havuç (büyük kesimlere kesilmiş)
  • 1 adet kereviz sapı (isteğe bağlı, lezzet verir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 defne yaprağı (isteğe bağlı, güzel koku için)
  • 3-4 litre su

İlikli Kemikten Kolojen Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp süz.
  2. Kemikleri tencereye koy, üzerine suyu ve elma sirkesini ekle.
  3. 30 dakika beklet, böylelikle kemiklerden daha fazla kolajen çıkmasını sağlarsın.
  4. Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla al.
  5. Soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve baharatları ekle.
  6. Kısık ateşte en az 12 saat (tercihen 24 saat) pişir.
  7. Su azaldıkça biraz daha sıcak su ekleyebilirsin.
  8. İlik suyu piştikten sonra süzüp kemikleri ve zerzevatları çıkar.
  9. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsin.

Kullanım planı:Günde 100-200 ml (1 çay bardağı – 1 su bardağı) içilebilir. Sabah aç karnına yahut gece yatmadan evvel içmek daha tesirli olur. Çorbalara, yemeklere, pilavlara eklenebilir. C vitamini içeren besinlerle (limon, maydanoz) birlikte tüketmek kolajen emilimini artırır. Zerdeçal ve karabiber ekleyerek anti-inflamatuar tesirini güçlendirebilirsin. Kemik suyunu çorbaya, pilava yahut yemeklere ekleyerek günlük tüketimini çeşitlendirebilirsin.

İlikli Kemikten Kolojen Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Salatası
Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet)
Kakaolu Waffle
Mısırlı Tavuk Çorbası
Muhallebili Kakaolu Çikolatalı Delikli Pasta
Muhallebili Kadayıf (Hafif Aynı Zamanda Çok Pratik Ve Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |