İlikli Et Suyu

İlikli Et Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kadar kemikli et yahut boyun
  • Yeteri kadar su
  • Tuz

İlikli Et Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikli etimizi öncelikle yıkayıp düdüklü tencereye yerleştirelim. Tuzunu da ek tenceremizin 4 parmak kalacak halde suyunu ek edelim.
  2. Yaklaşık 2-3 saat kadar kaynatalım, kaynadıktan sonra soğuması için bekletelim.
  3. Hafif ılık olsun tenceremizdeki etli kemikleri kevgir yahut süzgeç yardımıyla süzerek suyumuzda kemik modülleri kalmasın diye.
  4. İsterseniz karton bardaklara yahut buz poşetlerine doldurup derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz daha sonra istediğiniz biçimde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

İlikli Et Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü, Çikolatalı Browni Kurabiye (Videolu)
Çiğ Köfte Tarifi (Etsiz)
Tombik Lahana Sarması
Sodalı Açma ( Yumuşaklığına İnanamayacaksınız)
İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası
Un Helvası
Hdabla | © 2025 |