İki Renkli Poğaça
İki Renkli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- File badem
İki Renkli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel derin bir kaba ılık süt,şeker be mayayı alıp karıştıralım.
- 5 dk bekleyip ön mayalama süreci yapalım.
- Ardından sıvı yağ,yumurta beyazı,tuz ve azar azar elenmiş un ek edip yumuşak bir hamurelde edinceye kadar yoğuralım.
- Sonra hamuru iki eşit kesime bölelim.
- Birisine kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
- İki hamuruda başka farklı 45 dk üzeri örtülü olarak ılık ortamda mayalandıralım.
- Mayaları gelen hamurlardan birinci evvel sade olanı tezgaha alalım ve merdane ile dikdörtgen formunda açalım.
- Diğer kakaolu hamuruda tıpkı biçimde açalım ve sade hamurun üzerine alarak ortadan ikiye keselim.
- Uzun kenarlardan başlayarak rulo halinde saralım ve iki parmak kalınlığında keselim.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürelim file badem serperek 200 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda 25-30 dk kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😍.
İki Renkli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















