İki Renkli Poğaça

İki Renkli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • File badem

İki Renkli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel derin bir kaba ılık süt,şeker be mayayı alıp karıştıralım.
  2. 5 dk bekleyip ön mayalama süreci yapalım.
  3. Ardından sıvı yağ,yumurta beyazı,tuz ve azar azar elenmiş un ek edip yumuşak bir hamurelde edinceye kadar yoğuralım.
  4. Sonra hamuru iki eşit kesime bölelim.
  5. Birisine kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
  6. İki hamuruda başka farklı 45 dk üzeri örtülü olarak ılık ortamda mayalandıralım.
  7. Mayaları gelen hamurlardan birinci evvel sade olanı tezgaha alalım ve merdane ile dikdörtgen formunda açalım.
  8. Diğer kakaolu hamuruda tıpkı biçimde açalım ve sade hamurun üzerine alarak ortadan ikiye keselim.
  9. Uzun kenarlardan başlayarak rulo halinde saralım ve iki parmak kalınlığında keselim.
  10. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürelim file badem serperek 200 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda 25-30 dk kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😍.

İki Renkli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karaköy Poğaçası
Kabak Mücver
Brownie Kurabiye
Zeytinyağlı Kabak Yemeği (3 Günde 3 Kilo Diyeti)
Sebzeli Tereyağlı Pilav
Geceden Kalma Yulaf Lapası
Hdabla | © 2025 |