İki Renkli Muhallebi
İki Renkli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Sade muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kakaolu muhallebi için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Arasına muz dilimleri
- Dilerseniz üzerine çikolata rende ve orman meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
İki Renkli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye süt, toz şeker ve unu alıp koyulaşasıya kadar daima karıştırarak pişirelim. Kısık ateşte tabanı tutmaması için daima karıştıralım.
- Pişen muhallebimi ocaktan aldıktan sonra karıştırma kabına alalım. Üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım. Çırptığımız ve pürüzsüz bir kıvama olan muhallebimizi bir borcama dökelim.
- Muhallebimiz oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Kakaolu muhallebi için süt, toz şeker, un ve kakaoyu başka bir tencerede pişirelim. Yeniden daima karıştırmaya ve ocağı orta ateşte tutalım.
- Koyulaşan kakaolu muhallebinin altını kapattıktan sonra yeniden tereyağı ek edip yağ büsbütün eriyinceye kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız kakaolu muhallebiyi biraz ılıdıktan sonra çıktıktan soğuyan sade muhallebinin üzerine dökerek yayalım.
- Tatlımızı 4-5 saat buzdolabında dinlendirip dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim.
Afiyet olsun. 🌷
İki Renkli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















