İki Renkli Muhallebi

İki Renkli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Sade muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kakaolu muhallebi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Arasına muz dilimleri
  • Dilerseniz üzerine çikolata rende ve orman meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

İki Renkli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye süt, toz şeker ve unu alıp koyulaşasıya kadar daima karıştırarak pişirelim. Kısık ateşte tabanı tutmaması için daima karıştıralım.
  2. Pişen muhallebimi ocaktan aldıktan sonra karıştırma kabına alalım. Üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım. Çırptığımız ve pürüzsüz bir kıvama olan muhallebimizi bir borcama dökelim.
  3. Muhallebimiz oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğumaya bırakalım.
  4. Kakaolu muhallebi için süt, toz şeker, un ve kakaoyu başka bir tencerede pişirelim. Yeniden daima karıştırmaya ve ocağı orta ateşte tutalım.
  5. Koyulaşan kakaolu muhallebinin altını kapattıktan sonra yeniden tereyağı ek edip yağ büsbütün eriyinceye kadar karıştıralım.
  6. Hazırladığımız kakaolu muhallebiyi biraz ılıdıktan sonra çıktıktan soğuyan sade muhallebinin üzerine dökerek yayalım.
  7. Tatlımızı 4-5 saat buzdolabında dinlendirip dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun. 🌷

İki Renkli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı
Milföy Çanağında Kereviz Salatası
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Çok Pratik Elmalı Kurabiye (Videolu)
Cennet Hurmalı Tart
Gün Menümüz 2
Hdabla | © 2025 |