İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı

İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
Çikolatalı sos için;
- 1 paket krema
- 150 gr çikolata
Süslemek için;
- Kakao
- Çilek
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı uygun bir tencereye alın eritin.
- İçine unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra sütü ekleyin, kaynamaya başlayınca toz şekeri ekleyip karıştırın kenara alın soğusun.
- Ara orta karıştırın ,kabuk tutmasın.
- Soğuyunca mikser ile 5 dakika çırpın, pürüzsüz bir kıvam olsun .
- Kaselere paylaştırın, üzerindeki sos için kremayı bir sos tenceresine alın kaynama noktasına gelince çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Daha yoğunlaşmadan tatlıların üzerine hisse edin.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirin.
- Daha sonra üzerine kakao serpin çilek ile servis yapın afiyet olsun.
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






