İddaa Ediyorum Daha Çıtırı Yok Patatesli Buzluk Böreği

İddaa Ediyorum Daha Çıtırı Yok Patatesli Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2-3 adet patates
  • 1 şişe maden suyu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

İçine sürmek için;

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

İddaa Ediyorum Daha Çıtırı Yok Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri kabuklarını soyalım, üzerine su ekleyip tencerede haşlayalım, haşlanan patatesleri ezelim, tuz ve toz biberi ekleyip karıştıralım, yufkadan bir adet tezgahımıza alalım yufkanın içine yağ sürelim ikiye katlayalım, 8 eşit kesime keselim.
  2. Patatesli harçtan yufkanın içine alalım kalem böreği biçiminde içe hakikat saralım, öbür yufkalarıda birebir halde saralım çabucak tüketecekseniz, maden suyu ve yağlı karışımının içinde önlü artlı çevirelim, tepsimize dizelim, üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreklere susam serpiştirelim.
  3. 180 derece fırında alt ve üzeri kızarana dek pişirelim.
  4. Buzluktan çıkardıktan sonra nasıl yapılır? derseniz böreklerin biraz buzu çözüldükten sonra maden suyu ve yağ ek ettiğimiz karışımın içinde önlü gerili çevirelim, tepsimize dizelim, üzerine yumurta sarısını sürelim, susam serpiştirelim.
  5. 180 derece fırında alt ve üzeri kızarana kadar pişirelim. ✔️Afiyet olsun.

İddaa Ediyorum Daha Çıtırı Yok Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokmalık Kesme İrmik Tatlısı
Beşamel Soslu, Patates Yatağında Tavuk Sote
Çikolatalı Rulo Kurabiye
Merry Me Chicken
Fırında Köfte Patates
Fırında Kek Kalıbında Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |