İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında)
İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 400 gr orta yağlı kıyma
- 3 büyük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Dış harcı için;
- 2,5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç materyali kıymayı tencereye alın suyunu çekene kadar orta ara karıştırın.
- Suyunu çekince yağ ek edin, kızarmaya başlayınca soğana ek edip kavurun.
- Baharatları, tuzu ve ek edip güzelce karıştırın,ocaktan alıp birinci sıcaklığı çıkınca buzdolabının alt kısmına koyun çabuk soğusun.Bir gece öncesinden yapıp buzdolabında bekletirseniz daha hoş oluyor.
- Dış harcı için köftelik bulgur ve irmiği karıştırın.
- Tuzu ek edin,kaynamış olan suyu köftelik bulgurun üzerine dökün ve biraz dinlendirin .
- Unu ek edip karıştırın, sıcaklığı gidince gidince salçayı ,yumurtayı, pulbiber ve karabiberi ek edin.
- Arada elinizi hafif ıslatarak yoğurmaya devam edin, yoğurma süreci için 2,5 çay bardağı kadar soğuk su kullandım ta ki bulgurunuz sert macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
- İçli köfte hamurunuz olduktan sonra mandalinadan biraz küçük kesimler alıp evvel elinizle yuvarlayın ister salatalık da ister elinizi açın iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ( ben soğuyan iç gerecine form verip içine yerleştirdim ) Daha az yahut daha fazlada olabilir.Hamurunuzun inceliğine nazaran değişir.
- Çok bastırmadan koyup elinizle içli köfteyi açtığınız taraftan kapatın,elinize yapışmasın formu daha düzgün olsun diye ortada elinizi ıslatmayı unutmayın.
- Buzluğa kaldırmak için fırın tepsisine dizin buzluğa kaldırın ve donunca buzluk poşetlerine doldururun istediğiniz vakit çıkarıp kullanabilirsiniz 🙂
- Çıkardığınızda kesinlikle büsbütün eridikten sonra içli köfteleri ister haşlayın ister bol yağda kızartıp servis yapabilirisiniz. Afiyet olsun.
İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








