İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında)

İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında) Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • 3 büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Dış harcı için;

  • 2,5 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç materyali kıymayı tencereye alın suyunu çekene kadar orta ara karıştırın.
  2. Suyunu çekince yağ ek edin, kızarmaya başlayınca soğana ek edip kavurun.
  3. Baharatları, tuzu ve ek edip güzelce karıştırın,ocaktan alıp birinci sıcaklığı çıkınca  buzdolabının alt kısmına koyun çabuk soğusun.Bir gece öncesinden yapıp buzdolabında bekletirseniz daha hoş oluyor.
  4. Dış harcı için köftelik bulgur ve irmiği karıştırın.
  5. Tuzu ek edin,kaynamış olan suyu köftelik bulgurun üzerine dökün ve biraz dinlendirin .
  6. Unu ek edip karıştırın, sıcaklığı gidince gidince salçayı ,yumurtayı, pulbiber ve karabiberi ek edin.
  7. Arada elinizi hafif ıslatarak yoğurmaya devam edin, yoğurma süreci için 2,5 çay bardağı kadar soğuk su kullandım ta ki bulgurunuz sert  macun  kıvamına gelene kadar yoğurun.
  8. İçli köfte hamurunuz olduktan sonra mandalinadan biraz küçük kesimler alıp evvel elinizle yuvarlayın ister salatalık da ister elinizi açın iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ( ben soğuyan iç gerecine form verip içine yerleştirdim )  Daha az yahut daha fazlada olabilir.Hamurunuzun  inceliğine nazaran değişir.
  9. Çok bastırmadan koyup elinizle içli köfteyi açtığınız taraftan kapatın,elinize yapışmasın formu daha düzgün olsun diye ortada elinizi ıslatmayı unutmayın.
  10. Buzluğa kaldırmak için fırın tepsisine dizin buzluğa kaldırın ve donunca buzluk poşetlerine doldururun istediğiniz vakit çıkarıp kullanabilirsiniz 🙂
  11. Çıkardığınızda kesinlikle büsbütün eridikten sonra içli köfteleri ister haşlayın ister bol yağda kızartıp servis yapabilirisiniz. Afiyet olsun.

İçli Köfte (Çatlamayan Tam Ayarında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı
Kabaklı Cacık
Yalancı Çiğ Köfte
Kaptan’dan Enfes Kıymalı Erişteli Mercimek Yemeği
Sebzeli Airfryer Kebabı
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Patates
Hdabla | © 2024 |